Usein kysytyt kysymykset

Lue alta vastauksia usein meiltä kysyttyihin kysymyksiin ja tutustu tarkemmin suosikkijuomiisi. Jos jokin jäi sinua vielä askarruttamaan, voit olla meihin yhteydessä joko sosiaalisen median kanaviemme kautta tai täällä.

Mitä on luontainen kivennäisvesi?

Monet mieltävät hiukan väärin hiilihapotetun lähde- tai pohjaveden kivennäisvedeksi. Tämä johtuu siitä, ettei Suomessa juurikaan ole luontaisen kivennäisveden lähteitä.

Luontainen kivennäisvesi on kivennäisvettä, joka pumpataan syvältä maan uumenista luonnon kivennäisvesilähteestä ja joka pullotetaan kivennäisvesilähteellä tai sen välittömässä läheisyydessä.

Mitä eroa on luontaisella kivennäisvedellä ja teollisella kivennäisvedellä?

Pulloissa myytävää varsinaista kivennäisvettä on kahdenlaista; luontaista tai teollisesti valmistettua. Luontaisten kivennäisvesien vesi saadaan suoraan rekisteröidyistä lähteistä. Pullotettu luontainen kivennäisvesi on lähde- tai pohjavettä, johon on liuennut ihmiselle luontaisesti hyödyllisiä kivennäisaineita eli mineraaleja.

Suureen osaan teollisista kivennäisvesistä mineraalit on lisätty valmistusprosessin yhteydessä; siksi juomia kutsutaankin teollisiksi kivennäisvesiksi.

Värska Veden kaikki vedet ja juomat sisältävät vain luontaista kivennäisvettä. 

Miten Värska Vichy eroaa muista markkinoilla olevista Vichyistä?

Värska Vichy on vahva ja korkeahiilihappoinen vichy. Sen vesi ja mineraalit tulevat kahdesta, miljoonia vuosia vanhasta ja luonnon itsensä muokkaamasta kivennäisvesilähteestä, Värska Originaalista ja Värska Naturaalista. Värska Vichy pullotetaan suoraan lähteillä ja siihen lisätään ainoastaan hiilidioksidia. Värska Vichy on terveellinen ja raikas ruoka- ja janojuoma, joka sopii erinomaisesti elimistön nestetasapainon hallintaan.

Mistä tuotteiden vesi on peräisin?

Tuotteidemme vesi ja mineraalit pumpataan maan uumenista kahdesta luontaisesta kivennäisvesilähteestä, Värska Originaalista ja Värska Naturaalista. Lähteiden kristallin kirkkaassa vedessä on liuenneena kivennäisiä ja suoloja maaperän kivilajeista täysin luonnollisella tavalla. Nämä lähteet, eli arteesiset kaivot, sijaitsevat puhtaan luonnon keskellä Örsavajärvenrannalla Etelä- Virossa, samassa paikassa, jossa tuotteemme myös pullotetaan.